Во Василево се реализираше крводарителска акција

naslov

Денес во просториите на општина Василево, ОО на Црвениот крст од Струмица и Центарот за трансфузиона медицина во соработка и поддршка на општина Василево спроведоа хуманитарна акција на доброволно дарување на крв.  Собрани се десетина крвни единици, бројка која со оглед на  временските услови односно високите температури  е во рамки на очекувањата.

Вообичаено за ваквите организирани акции и овојпат во акцијата се вклучија вработените во детската градинка, општина Василево  и ЈПКД „Турија“.

Акцијата се реализираше во периодот од 8,30 до 14,00 часот.

DSC_0963_1280x851 DSC_0964_1280x851 DSC_0969_1280x851 DSC_0977_1280x851 DSC_0979_1280x851 naslov

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail