Второ авионско прскање против комарци

komarci

Почитувани сограѓани,

Ве информираме дека второто авионско прскање против комарци на територијата на општина Василево, ќе се изврши  на 24.07.2019 година  година (среда) во периодот од 04,30 до 09,30 часот.

Доколку временските услови не се поволни за спроведување на прскањето во планираниот термин, истото ќе се спроведе следниот ден односно на  25.07.2019 година во истиот термин.

Упатуваме посебен апел до сопствениците на пчелни семејства, во наведениот период  да    преземат соодветни мерки за заштита на своите пчели.

Предвидени се две прскања. За терминот за второто  прскање дополнително ќе информираме.

Авионското прскање против комарци се реализира во соработка со Центарот за развој на Југоисточниот плански регион.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail