Општина Василево објави тендери за градежни работи во вредност од 650 илјади евра

LOGO, Opstina Vasilevo-horz_1280x501

На официјалниот сајт на Бирото за јавни набавки, општина Василево објави пет  тендери за изведување на градежни работи, чија вкупна проценета вредност изнесува околу 650 000 евра .

Градежните работи ќе се одвиваат на повеќе локации во неколку населени места. Две улици ќе бидат изградени  во населеното место  Добрашинци од кои едната во должина од 420 метри  а другата во должина од 240 метри. Во Василево ќе се реконструира улицата од поштата до црквата чија должина изнесува  216 метри. Ќе биде реконструиран и локалниот пат Ново Владевци – Сушево во должина од 1878 метри,  а локалниот пат Нова Маала –Чанаклија со асфалтирањето на последната делница од околу 2 км ќе биде целосно асфалтиран.  Заинтересираните оператори целокупната тендерска документација можат да ја најдат на официјалната старана на Бирото за јавни набавки на следниве линкови:

https://e-nabavki.gov.mk/PublicAccess/home.aspx#/dossie/a00a01ac-15bd-49a2-a0fb-7a789ac25228/14, Реконструкција и ревитализација на локален пат Ново Владиевци – Сушево клучка со магистралниот пат А4 Струмица – Скопје па се до центарот на село Сушево во должина од 1878 метри;

https://e-nabavki.gov.mk/PublicAccess/home.aspx#/dossie/ca397857-8a22-471e-a6b4-60420fcc9e86/14, Изградба на дел од локален пат Нова Маала – Чанаклија во должина од 2000 метр;

https://e-nabavki.gov.mk/PublicAccess/home.aspx#/dossie/1caa64a4-e2c6-42ce-8f4a-08b1ee7fb4b5/14, Изведување на градежни работи за реконструкција  на улица во с.Василево од пошта до црква во должина од 216 метри;

https://e-nabavki.gov.mk/PublicAccess/home.aspx#/dossie/da80c36e-ff2d-48b7-8d26-92a9e28862e7/14, Изведување на градежни работи за изградба на улица во с. Добрашинци , општина Василево во должина од 420 метри;

https://e-nabavki.gov.mk/PublicAccess/home.aspx#/dossie/1594244a-7073-41d9-856a-b996aa6c5d15/14, Изведување на градежни работи за изградба на улица во с. Добрашинци , општина Василево во должина од 240 метри.

Во моментот активен е и тендерот за геодетско-катастарски услуги на следниот линк:  https://e-nabavki.gov.mk/PublicAccess/home.aspx#/dossie/f0aaab8a-b7a8-4b33-b54f-28f863261e2b/13

Согласно објавените огласи краен рок за доставување на понудите е 06.08.2019 година.

На ова треба да се додаде и фактот дека пред десетина дена  заврши јавната набавка за изградба на вкупно 15 улици и улички во повеќе населени места и тоа  по три во населените места Пиперево и Василево, две во Градашорци, по една во населените места Седларци, Сушево и Ангелци, како и четири  помали во населеното место Висока Маала. Вкупната вредност на оваа набавка, изнесува   околу 120 000 евра, средства обезбедени од општинскиот Буџет.

DSC_0036-1024x681_760x960

„Периодот што е пред нас ќе биде период на интензивни  градежни активности во сферата на локалната патна инфраструктура бидејќи солидната патна инфраструктура е императив за квалитетен живот на граѓаните и  за економски развој на нашите населени места“, изјави градоначалникот на општина Василево Марјан Јанев во врска со престојните обемни градежни активности  на изградба и реконструкција на локални  патишта и улици. Дел од средствата за престојните градежни активности се сопствени средства од Буџетот на општина Василево а дел се обезбедени преку Програмите  на  Министерставата на Владата на РСМакедонија.

Согласно планирањата најголемиот дел од овие активности треба да бидат готови до крајот на оваа календарска година.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail