Продолжуваат средбите со граѓаните на градоначалникот Марјан Јанев

22

Чанаклија и Нова Маала беа населените места кои, градоначалникот на општина Василево Марјан Јанев ги посети синоќа, во рамки на планираните средби со граѓани, по повод планирањето на Буџетот за наредната 2020 година.

„Заинтересираноста на граѓаните е добар показател за потребата и оправданаста токму од ваков пристап во  креирањето на Програмите и планирањето на Буџетот за наредната година.  Генерално и во двете населени места дискусијата главно се водеше околу состојбата и проблемите кои ги имаат со водоснабдувањето“ информираше градоначалникот на општина Василево Марјан Јанев по синоќешните средби со жителите на Чанаклија и Нова Маала.

На средбите присуствуваа  и директорот на ЈПКД „Турија“, Василево Зоранчо Георгиев, директорот на ПЕ на МЗШВ Васил Коцев, претседателот на Советот на општина Василево,  Крсте Панев и советникот од овој крај Тони Малчев.

Средбите продолжуваат и во наредните денови. За денес планирани се средби во населените места Добрашинци со почеток во 19,00 часот и во Висока Маала  со почеток во 20,30 часот.  Местото  на одржување на средбите е  во просториите на училишните згради.

1

3

19

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail