Општина Василево домаќин на одбележувањето на Денот на настава на турски јазик

naslov

Синоќа, во спортската сала во Василево, општина Василево беше домаќин на настан за одбележување на Денот на наставата на турски јазик – 21 Декември. Присутните, главно граѓани од турската заедница во општина  Василево,  ги поздрави градоначалникот на општината Марјан Јанев.

„Има ли поубав показател за нашиот соживот, взаемно почитување и разбирање, од ова наше вечерашно заедничко дружење и празнување.
Взаемната почит надградена со искрени заложби за подобар живот, соработка врз рамноправно основи, добра волја и желба за надминување на проблемите преку взаемен договор е најдобриот показател дека се движиме во вистинска насока“ им порача градоначалникот Јанев на своите сограѓани.

На свечениот настан присуствуваа и гости од Р.Турција, претставници од општини со кои општина  Василево во последните две години воспостави комумикација и пријателски односи со тенденција за конкретна соработка во неколку области.

3_1280x960

9_1280x960

19_1280x960

23_1280x960

24_1280x960

naslov

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail