Известување за крводарителска акција

DSC_1099_1280x851

Заедничките хумани акции на доброволно дарување крв, што традиционално, повеќе години наназад  заедно ги спроведуваат  ОО на Црвен крст од Струмица, Заводот за трансфузиона медицина и општина Василево, продолжуваат и во наредната 2020 година.

Првата крводарителска акција во општина Василево, 2020 година ќе се одржи на ден 08.01.2020 година (среда) во периодот од 09,00 до 14,00 часот во просториите на општинската зграда.

Упатуваме покана до сите граѓани, да земат учество во оваа хумана акција, и дарувајќи од  својата крв да  се вклучат во дарувањето на најубавиот подарок за секој поединец – шанса за спасување на нечиј живот.

Организаторите на акцијата на сите дарители на крв им посакуваа среќни и весели Новогодишно-Божиќни празници, многу  здравје и долг  живот.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail