Општина Василево формираше мобилни тимови за помош

LOGO, Opstina Vasilevo

Општина Василево формираше мобилни тимови за помош на сите стари и изнемоштени и лицата со попреченост од општината.

Сите граѓани од наведената категорија кои имаат потреба од набавка на потребните лекарства, прехрамбени продукти и средства за хигиена, со цел да не излегуваат надвор и да не остваруваат непосреден контакт со други лица, при што би се изложиле на опасност за заразување со Ковид-19 (корона вирус), ќе можат да ги контактираат мобилните тимови во секое време од денот во текот на цела недела, за да ги направат потребните набавки за нив.

Телефони за контакт: 070/598 748 и 071/631 048

Нема да дозволиме оваа вонредна околност да ги погоди најранливите. Јавното здравје е заедничка одговорност!

#останидома
#спасиживот

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail