Општина Василево донира за граѓаните на кои им е најпотребно

1_1024x768

Во оваа вонредна состојба, кога секоја помош е добредојдена, општина Василево и градоначалникот Марјан Јанев  донираа голема количина  вода и сокови на ОО Црвен Крст,  Струмица. Донацијата е наменета за социјално загрозените семејства и лицата сместени во домашен карантин на територијата на сите четири општини: Василево, Струмица, Босилово и Ново Село. Распределбата на донираните продукти до корисниците ќе биде направена од страна на ОО на Црвен крст од Струмица.

Со овој чин општина Василево уште еднаш на дело покажа дека постојано е во служба на граѓаните и сите  нејзините   активности  се во насока на подобрување на нивното  секојдневие.

#останидома
#спасиживот

5_1024x768

2_1024x768

4_1024x768

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail