Акција на делење заштитни маски за таксистите

naslov

Денес, во општина Василево, ОО Црвен крст од Струмица во соработка со СВР Струмица и општина Василево спроведоа акција на делење заштитни маски на таксистите од општина Василево, регистрирани за вршење такси превоз.

Претставникот од Црвен Крст, Љупчо Јанков им укажа на таксистите на неопходноста од задолжително  носење на заштитни маски и почитување на сите препораки во вршењето на нивните секојдневни активности кои се особено специфични и со висок степен на ризик  како резултат на  циркулацијата на голем број различни луѓе во текот на секој ден.

„Чувајте се и бидете заштитени постојано, целосно почитувајте ги  сите мерки и препораки, бидејќи ова е единствениот начин да се спречи заразата“,  им порача Јанков на таксистите.

Според информација од организторите, денес,  вакви акции ќе бидат спроведени и во останатите струмички општини.

DSC_0166_1280x851

DSC_0168_1280x851

DSC_0171_1280x851

DSC_0177_1280x851

DSC_0180_1280x851

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail