Второ прскање против возрасни комарци по земјен пат

komarec

Се известуваат граѓаните на општина Василево дека на ден 22.07.2020 година (среда), во период од 19.00 до 02.00 ќе биде извршено второто прскање против возрасни комарци по земјен пат.  Во истиот период ќе биде извршено прскање и во општините Конче, Радовиш, и Струмица, додека на 23.06.2020 година (четврток), во период од 19.00 до 02.00 часот  ќе се прска во општините  Ново Село, Босилово, Валандово, Богданци и Дојран.

За прскањето во општина Гевгелија, граѓаните на општина Гевгелија ќе бидат дополнително известени.

Упатуваме апел до  сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

Согласно Одлуката на Советот за развој на Југоисточниот плански регион, прскањето го организира  Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail