Јавен оглас за Програмата Општинско корисна работа

OKR

Општина Василево и Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија, објавија Јавен оглас за вклучување во Програмата Општинско корисна работа. На огласот може да се пријават невработените лица кои се евидентирани во Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија.

Јавниот оглас е објавен врз основа на  Договор за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите Нации (УНДП) и општина Василево и Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2020 година.

Рокот за пријавување е до 26.08.2020 година, до 14,00 часот, а пријавите се поднесуваат до Агенција за вработување – Центар за вработување Струмица.

Во продолжение комплетниот оглас: Јавен оглас за ОКР

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail