Известување од ЈПКД „Турија“, Василево за подигање на сметот

2222222222222

ЈПКД „Турија“ од  Василево ги известува жителите на населените места Градашорци и Василево дека, оваа недела, ќе има промена во распоредот за подигање на комуналниот отпад од домаќинствата во овие две населени места.

Во населеното место Василево сметот ќе биде подигнат во четврток, 27.08.2020 година, а

Во населеното место Градашорци, сметот ќе биде подигнат во петок, 28.08.2020 година.

Промента се однесува само за наведените термини, а причина е верскиот празник Голема Богородица, кој е селска слава во с. Василево.

Со почит,
ЈПКД „ Василево“

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail