Известување за трето прскање против возрасни комарци по земјен пат

komarec

Се известуваат граѓаните од општините Струмица, Василево и Радовиш дека третото прскање против возрасни комарци ќе се изврши на 31.08.2020 година и 01.09.2020 година, со следниот распоред:

  1. На 31.08.2020 година (Понеделник), во период од 20.00 до 02.00 часот во општините Струмица и Василево;
  2. На 01.09.2020 година (Вторник), во период од 20.00 до 02.00 часот во општина Радовиш.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот период.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail