По повод Детската недела, подароци за дечињата од градинката

DSC_0332 (Medium)

По повод Детската недела, локалната самоуправа  Василево ги израдува со подароци дечињата од градинката „Прва радост“ од Василево.

„Заради актуелната ситуација со пандемијата предизвикана од Корона вирусот, COVID-19, годинава изостана организирањето на свечени настани на кои на посебен начин се одбележуваше Неделата на детето, но не и нашата грижа за нив и обврската да ствараме оптимални услови за нивниот раст, развој, воспитување и образивание“, изјави градоначалникот на општина Василево, Марјан Јанев, кој  и годинава ги израдува најмалите со соодветни подароци.

На почетокот на учебната година, за среќен почеток,  подароци од општината добија и првачињата.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail