Известување за пренасочување на сообраќајот поради изведување на градежни работи

3

Почитувани,

Ве известуваме,  дека поради изведување на градежни работи, изградба на атмосферска канализацијаво с. Василево, почнувајќи од денес, 29.01.2021 година па до целосно завршување на активностите, ќе се врши пренасочување на сообраќајот на улицата која води од повеќенаменското игралиште во  с. Василево до индустриската зона, односно до објектот на 11-ти Септември.

Во споменатиот период градежната компанија Евро-градба, ангажирана од инвеститорот општина Василево ќе врши градежни работи на трасата која се протега покрај споменатат улица. Заради непречено одвивање на градежните активности  и непречено одвивање на сообраќајот, трасата ќе биде одбележана а сообраќајот пренасочен со соодветна сообраќајна сигнализација.

Имајќи го предвид крајниот бенефит од реализацијата на овој проект, Општина Василево како инвеститор очекува фер однос и разбирање од страна на засегнатите учесници во сообраќајот за цело време додека трае  неговата   реализација.

 

Со почит,
Општина Василево

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail