Новогодишни пакетчиња за првачињата

DSC_0407_1280x851

Општина Василево, по повод Новогодишно-Божиќните празници, за првачињата обезбеди Новогодишни пакетчиња. Градоначалникот, Марјан Јанев  ја продолжи традицијата на дарување на најмалите, упатувајќи им желби за добро здравје, многу среќа, успех во учењето, многу нови знаења и повеќе другарување и играње во наредната 2021 година.

„Драги дечиња, првачиња

Подарокот ви е заслужен. Иако најмали, вие  секој ден,  редовно посетувавте настава.  Бевте одговорни, учевте, се дружевте и секако внимававте на вашето здравје.

Во Новата 2021 година, Ви посакувам многу здравје, знаење и  петки а најмногу од се вистинска дружба и нормални услови за  игри без ограничување. Бидете ми сите здрави, живи, весели и среќни.

Нека Ви е среќна Новата 2021 година.

DSC_0407_1280x851

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail