Известување од ЈПКД „Турија“ за водокрисниците од Василево, Ангелци, Градашорци и Едрениково

111

ЈПКД „Турија“ ги информира жителите од населените места Василево, Ангелци, Градашорци и Едрениково, кои со вода за пиење се снабдуваат преку филтер станицата на Ташли баир,  дека  поројните дождови од последните неколку денови предизвикаа разматување на водата во регионалниот систем за водоснабдување , поради што истата не е за употреба.

Тековно, нашите екипи работат на санирање на состојбата, која  очекуваме во текот на деновите од викендот да биде нормализирана и водата повторно да биде исправна за користење.

Ги молиме граѓаните да имаат разбирање за настаната состојба.

 

Со почит,
ЈПКД „Турија“,
Василево

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail