Апел за одговорно одбележувње на престојните настани

LOGO-Opstina-Vasilevo-horz

Општина Василево апелира до своите сограѓани за целосно почитување на сите мерки и препораки кои се однесуваат на спречување на ширење на Ковид пандемијата. Да бидеме одговорни, да го заштитиме сопственото и здравјето на нашите најблиски.

Ова, согласно укажувањата од Министерството за внатрешни работи посебно се однесува на забраната за собири и палење на огнови по повод верскиот празник Василица и масовното одбележување на празникот Богојавление –Водици.

Секое непочитување на препораките ќе биде соодветно санкционирано.

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека кршењето на препораките за собирање може да го пријават на бесплатниот телефонски број 0800-00-201 и на меил адресата mvrinformaciiuslugi@moi.gov.mk.

Да бидеме одговорни, да ги почитуваме мерките и препораките кои произлегуваат од Законот за заштита на населението од заразни болести односно Одлуките кои ги носи Владата на Република Северна Македонија и на тој начин  да го заштитиме сопственото и здравјето на нашите најблиски.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail