Второ прскање против комарци

komarec

Се известуваат граѓаните на десетте општини во Југоисточниот плански регион дека второто ларвицидно прскање ќе се изврши во период од 17 до 19 мај 2021 година, со следниот распоред:

На 17.05.2021 година (понеделник), во период од 09 до 16 часот во општините Валандово, Дојран, Гевгелија и Богданци.

На 18.05.2021 година (вторник), во период од 09 до 16 часот во општините Ново Село, Босилово, Василево и Струмица.

На 19.05.2021 година (среда), во период од 09 до 16 часот во општините Радовиш и Конче.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот врши активности на третирање против ларвицидна и возрасна форма на комарци по земјен пат. Планирани се вкупно две третирања за ларвициди и три третирања против возрасни комарци на територијата на Југоисточниот регион со вкупна површина од 5.376 ха.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail