ООУ ” Атанас Нивичански” го одбележа патрониот празник

naslov

Со полагање свежо цвеќе пред бистата на Атанас Нивичански , денес основното општинско училиште од Нова Маала кое го носи името на овој локален војвода го одбележа својот патрон празник.

Пред бистата се поклонија делегации од училиштето и локалната самоуправа Василево под чии ингеренции е ова училиште.

Поради актуелната состојба со пандемијата предизвикана од Корона вирусот, COVID-19, и  оваа година изостана традиционалното свечено одбележување со  учество на учениците и Програма специјално подготвена за настанот.

Основното општинско училиште „Атанас Нивичански“ е основано во 2012 година,а во негов состав се и подрачните училишта во населените места Добрашинци, Чанаклија и Висока Маала.

1

4

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail