Одложено утрешното прскање против комарци

komarec

Ги известуваме граѓаните на општина Василево дека СЕ ОДЛОЖУВА прскањето против комарци кое требаше да се спроведе на 08.06.2021 година во периодот од 20,00 до 04,00 часот.

Според информацијата од  Центарот за развој на ЈИПР во чија организација се спроведува прскањето, истото се одложува поради неповолни временски услови, т.е појава на врнежи во предвидениот период.

Одложувањето се однесува за сите десет општини од Регионот.

За новиот термин во кој ќе се спроведе прскањето, граѓаните ќе бидат дополнително известени.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail