Прво прскање против возрасни комарци

komarec

Според информацијата добиена од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, во деновите 15,16 и 17.06 2021 година во периодот од 20,00 до 04,00 часот, во општините од ЈИПР ќе се прска против комарци. Прскањето ќе се спроведува по следниот распоред:

  1. На 14.06.2021 година (понеделник), во период од 20 до 04 часот во општините Радовиш и Конче.
  2. На 15.06.2021 година (вторник), во период од 20 до 04 часот во општините Ново Село, Босилово, Василево и Струмица.
  3. На 16.06.2021 година (среда), во период од 20 до 04 часот во општините Гевгелија, Валандово, Дојран и Богданци.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail