Општината асфалтира во с. Ангелци

naslov

Во текот на денешниот и вчерашниот ден, локалната самоуправа асфалтираше две улици во населеното место Ангелци. И двете улици се од минатогодишната Програма за изградба на локални патишта и улици, за чија реализација средствата се обезбедени од општинскиот Буџет.  Улиците се со должина од 230 и 120 метри и ширина од 3 до 4 метри во зависност од фактичката состојба на теренот, односно асфалтирани се  околу 1 300 м2 .

Вкуниот буџет за двете улици изнесува околу 1 200 000 денари, средства обезбедени од општинската каса. Изведувач на градежните активности на терен е компанијата Пешо-Инжинеринг. Според информацијата од градоначалникот на општина Василево, Марjан Јанев, https://www.facebook.com/opstina.vasilevo.marjan,  до крајот на неделата ќе се изградат и улици во Седларци и Едрениково кои се веќе подготвени за асфалтирање, по што механизацијата на градежната компанија во наредниот период ќе продожи да работи во населените места Добрaшинци, Нова Маала и Чанаклија.

 10

11

21

22

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail