Успешно локализиран пожарот кај р. Турија

насло

Успешно е локализиран пожарот кој денес во попладневните часови избувна во атарот на река Турија лево од локалниот пат кон Доброшинци

Благодарение на брзата и стручна интервенција на пожарникарите од ТППЕ Струмица пожарот не направи никакви штети на земјоделски посеви или друга материјална штета, информираше општина Василево преку ФБ страната на општина Василео: https://www.facebook.com/opstina.vasilevo.marjan

Општината упати апел до граѓаните да внимаваат да не фрлаат отпушоци од цигари или да не палат страништа во текот на летниот период особено сега кога температурите се високи.

трета

втора

прва

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail