Две улици во Чанаклија се подготвуваат за асфалтирање

naslov

Општиа Василево започна со подготвителни активности за асфалтирање на две улици во населеното место Чанаклијаа. Како што информира градоначалникот на општина Василево,  Марјан Јанев преку општинската ФБ страна, https://www.facebook.com/opstina.vasilevo.marjan, ова се улици од Програмата за 2020 година. Истовремено градоначалникот Јанев  го најави асфалтирањето и на улица во Нова Маала од истата Програма, како и планираните улици во Добрашинци и Едрениково, со што Програмата за 2020 година ќе биде  целосно реализирана.

Улиците се со должина од 100 и 115 метри, а буџетот во износ од околу 450 000 за едната и околу 370 000 денари за другата се обезбедени од општинската каса.

Изведувач на градежните работи на терен е градежната компанија Пешо Инжинеринг.

2 6

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail