Граѓаните од Нова Маала добија повеќенаменско игралиште

naslov

„Граѓаните од Нова Маала добија повеќенаменско игралиште“. Оваа информација преку општинската ФБ страна,  https://www.facebook.com/opstina.vasilevo.marjan, ја сподели градоначалникот на општина Василево,  Марјан Јанев.

Игралиштето е оградено, опремено со кошеви и стативи  и  е осветлено, со што неговите корисници ќе имаат можност и за ноќно спортување.

Буџетот за реализација на овој проект  целосно е обезбеден од општинската каса и согласно Договорот со изведувачот, изнесува  3 040 545 денари.

Изведувач на градежните активности на терен беше копанијата Универзал градба, која на јавно објавениот тендер, достави најповолна понуда.

2

3

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail