лајдер

Во Градашорци се одржа манифестацијата „Ден на празот“

DSC_0065_1024x681

Денес, во организација на општина Василево, во населеното место Градашорци се организира манифестацијата „Ден на празот“ која 11 години успешно го промовира празот како исклучително здрава храна и Градашорци и околината како место во кое се одгледува најквалитетниот праз во државата и пошироко. „Годинава по 11-ти пат сме домаќини и организатори на манифестацијата „Ден на…

Continue reading

Директорот на АМС се сретна со стопанствениците од општина Василево

DSC_0033

Денес директорот на Агенцијата за млади и спорт г-дин Марјан Спасески, во кабинетот на градоначалникот на општина Василево,  оствари средба со бизнисмените од општината на која ги запозна со Измените и дополнувањата во Законот за спорт и Законот за данок на добивка со кои и се дава можност на секоја компанија да финансира во спортот…

Continue reading