слајдер

Општина Василево ја дислоцира дивата депонија во с. Василево

1

Општина Василево деновиве активно спроведува активност на дислокација на дивата депонија во населеното место Василево, која се наоѓа во близина на големото фудбалско игралиште во Василево на површина од околу 20 декари. Деталите на оваа  еколошко-комунална активност, со изјава за медиумите, ги образложи  градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, https://www.facebook.com/vasilevo24/videos/1569809087103795, „Уште еден голем проект се…

Continue reading

Увид во изградбата на патот до манастирот Св. Ѓорги во с. Дукатино

1_576x768

Гардоначалникот на општина Василево Славе Андонов, во текот на вчерашниот ден, изврши увид во градежните активности во населеното место Дукатино, каде пред десетина денови започна  изградбата на патот што води кон манастрирот Св. Ѓорги. Информацијата за текот и динамиката со која се спроведуваат активностите ја сподели на својот ФБ профил, https://www.facebook.com/vasilevo24:  „Денес извршив увид на…

Continue reading

Со закројување лозје, градоначалникот Андонов, го одбележа Св. Трифун

1_576x768

Градоначалникот на општина Василево, денес, по повод празникот Свети Трифун, познат како ден на лозарите, присуствуваше на закројување на лозје на лозовите насади на АД „Струмичко поле“, Василево. Информацијата од настанот ја сподели на својот на ФБ профил, https://www.facebook.com/vasilevo24 „По повод Христијанскиот празник Св. Трифун тадиционално денес присуствував на закројување лозје на површините на АД…

Continue reading

Градежно комунални активности низ населените места на општина Василево

8

Градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов, преку својот ФБ профил, https://www.facebook.com/vasilevo24, сподели информација за градежно-комуналните активности спроведени од стана на општина Василево низ повеќе населени места, со кои директно се одговара на барањата на граѓаните со цел да се подобрат условите во кои се одвива нивното секојдневие. „Во изминатиот период се спроведоа активности во неколку…

Continue reading

Советот на општина Василево ја одржа 35-та седница

naslov-792x300

Советот на општина Василево ја одржа 35-та седница, на чиј дневен ред по дополнувањето беа вкупно 10 точки и сите го добија потребното мнозинство, односно беа усвоени од членовите на општинскиот Совет. Советниците беа усогласени и едногласно ги усвоија трите предлог одлуки за финансиско учество односно ко-финасирање од страна на општина Василево на проекти за…

Continue reading

Започна изградбата на патот кон манастирот Св. Ѓорги во с. Дукатино

2_1024x768

Во населеното место Дукатино, започна изградбата на пристапната улица  што води кон манастирот Св. Ѓорги. Информацијата за стартот на оваа активност, преку својот ФБ профил, https://www.facebook.com/vasilevo24,  ја сподели градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов кој напиша: „Ветувањето дадено во мојата програма го реализирам. Денес започна изградбата на патот до манастирот Св.Ѓорги во Дукатино. Во наредниот…

Continue reading

Дневен ред за 35-та Седница на Советот на општина Василево

Sala na Sovet

На 12.02.2024 година, со почетокво 17,00 часот, во просториите на ООУ„Гоце Делчев“, Василево, Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 35-та Седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: Предлог-Одлука за ко-финансирање на проект: основен проект Филтер станица за прочистување на вода за пиење за селските населби: Добрашинци, Нова Маала и Чанаклија-…

Continue reading

Во Василево ќе се одржи крводарителска акција

naslov

Утре, 31.01.2024 година, (втoрник) во периодот од 09,00 до 14,00 часот, во просториите на ООУ „Гоце Делчев“ во Василево, во организација на ОО Црвен крст, Струмица и Заводот за трансфузиона медицина Струмица,  a во соработка со општина Вaсилево и ООУ „Гоце Делчев“, Василево, ќе се одржи крводарителска акција. Организаторите упатуваат отворена покана до сите граѓани…

Continue reading

Втора фаза од асфалтирањето на локалниот пат кон село Добрашинци

naslov

Вчера, градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, преку својот ФБ профил,  https://www.facebook.com/vasilevo24, ја сподели информацијата за асфалтирањето на втората фаза од локалниот пат што води кон село Добрашинци и притоа најави дека  целосното асфалтирање ќе биде завршено во наредните денови. „Денес се асфалтираше втората фаза од локалниот пат на потегот од крстосницата со патот кон…

Continue reading

Дневен ред за 34-та седница на Советот на општина Василево

Sala na Sovet

На 30.01.2024 година (вторник) со почеток во 17,00 часот, во просториите на ООУ „Гоце Делчев“, Василево, Советот на општина Василево ќе ја одржи својата 34-та Седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: Квартален извештај за извршување на Буџетот за 2023 година за периодот од 01.01.2023 до 31.12.2023 година (К1); Квартален извештај за…

Continue reading