слајдер

Ќе се гради пристапна патека и паркинг за градинката

DSCN8314

Патеката која води до градинката „Прва радост“ во Василево и паркингот во нејзин состав набргу ќе бидат изградени со бекатон плочки. Деновиве е завршена постапката за јавна набавка, така што набргу ќе следува потпишување на договор со најдобриот понудувач и започнување на работите на терен. Според г-дин Ванчо Стојанов градоначалникот на општина Василево која се…

Continue reading

О Б Ј А В А за полагање испит за автотакси возач

objaven-povik-za-polaganje-na-ispit-za-sertificiran-taksist-222200

Општина Василево објавува дека на ден 10.09.2015 година (четврток), Комисијата за спроведување испит за автотакси возач ќе спроведе полагање на испит за автотакси возач за пријавените кандидати. Испитот ќе се одржи во просториите на ООУ „Гоце Делчев“ Василево во 18,00 часот. Право за полагање имаат сите кандидати кои имаат доставено комплетна документација во архивата на…

Continue reading

Точно два месеци до манифестацијата Ден на празот

DSCN8250

Точно два месеци ја делат општина Василево од одржувањето на манифестацијата Ден на празот, која годинава, наместо вториот викенд од месец ноември, ќе се одржи на 1-ви ноември. Манифестацијата која започна како обид за промоција празот како градинарска култура и селото Градошорци како место во кое секое домаќинство произведува висококвалитетен праз, со текот на годините…

Continue reading

138 првачиња во општина Василево седнаа во училишните клупи е

DSCN8207

За 138 првачиња од општина Василево, денес за прв пат заѕвони училишното ѕвонче. Двете основни општински училишта „Гоце Делчев“ од Василево и „Атанас Нивичански“ од Нова Маала, ширум ги отворија вратите за новите ученици, на кои добредојде им посакаа директроките на училиштата г-ѓа Емилија Котева и г-ѓа Соња Ничева. Среќен почеток со желби за многу…

Continue reading

Василево го доби првото тениско игралиште

DSCN7838

Со сечење лента, свечено беше пуштено во употреба првото тениско игралиште во Општина Василево, поточно во населеното место Ангелци. Градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, заедно со премиерот на Р.Македонија, г-динот Никола Груевски, вицепремиерот и министер за финансии г-дин Зоран Ставревски и директорот на Агенцијата за млади и спорт г-дин Марјан Спасески, пресекувајќи ја…

Continue reading

Василево ја има една од најуспешните индустриски зони во државата

DSCN8042

Премиерот на Р.Македонија, г-дин Никола Груевски во рамки на посетата на општина Василево ја посети и индустриската зона во Василео, за која како што рече е „една од најуспешните во Р.Македонија“ и ја посочи како пример како треба да функционираат индустриските зони и да привлекуваат инвеститори кои ќе отворат нови работни места. Во индустриската зона…

Continue reading

Премиерот на Р.Македонија, г-дин Никола Груевски, ја посети општина Василево

11896096_600559836748669_4078611986481308160_n

Премиерот на Р.Македонија, г-дин Никола Груевски ја посети општина Василево. По посетата на локалната самоуправа и средбите и разговорите со граѓаните, посетата продолжи во индустриската зона КО Градошорци и посета на компанијата Евромак. Премиерот Груевски заедно со директорот на Агенцијата за млади и спорт г-дин Марјан Спасески и градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов,…

Continue reading

Заврши турнирот во „Street basket“ во с.Владиевци

11224008_744975768967373_4511062517865510932_n

Екипата на кафе бар „Селект“ од Струмица е победник на годинешниот „Street basket“ турнир што по трет пат, а по повод селската слава Голема Богородица, се одржа во селото Владиевци. Второпласирана е екипата на „Нипром“ од Струмица, а за третото место се изборија „Авто парк“ од домаќинот Владиевци. За најдобар играч прогласен е Дуле Костуранов…

Continue reading

Училиштата во општина Василево подготвени за стартот на учебната година

DSCN7985

„Основните училишта на територијата на општина Василево, на 1-ви септември, подготвени ќе ги пречекаат своите ученици, како оние од погорните класови така и првачињата кои за прв пат ќе седнат во училишните клупи“, изјави градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов во денешната изјава дадена при посетата на подрачното училиште во Радичево во кое деновиве…

Continue reading

Одржана приредба во градинката „Прва радост“

DSCN7910

Вчера, дечињата од градинката „Прва радост“ во Василево, одржаа приредба. Дечињата од големата група, кои за една недела ќе седнат во училишните клупи, со песнички се збогуваа од градинката и од нивните помали другарчиња. Во исто време упатија покана за добредојде до сите оние дечиња кои се на возраст за во градинка а сеуште не…

Continue reading