слајдер

Започна изградбата на паркот во Василево

DSCN7647

Со средства обезбедени од Бирото за регионален развој преку Програмата за развој на подрачја со специфични развојни потреби, општина Василево започна со изградна на парк на влезот во населеното место Василево. Површината од околу 1400 м2 ќе биде комплетно уредена, оплеменета, озеленета, испресечена со бехатонски патеки, ќе бидат засадени повеќе дрвца и грмушки, а за…

Continue reading

Советот ги усвои кварталните извештаи за работата на Општина Василево

DSCN7610

Членовите на Советот на општина Василево, на денешната редовна 29–та Седница со 9 гласови „за“ и 2 „воздржани“, ги усвоија Кварталните извештаи за: извршувањето на Буџетот на општина Василево (К-1), за доспеани а неизмирени обврски (К-2) и за промените на состојбата на задолжување на општина Василево (К-3), сите за периодот од 01.01.2015 до 30.06.2015 година.…

Continue reading

Во Радичево одбележан историски настан

DSCN7606

Со полагање свежо цвеќе пред спомен плочата која се наоѓа на влезот во с. Радичево, денес во организација на општина Василево, беше одбележана 74- годишнината од средбата меѓу Струмичката и Радовишката младина – настан на кој младите од Струмица и Радовиш, се договориле за идното револуционерно дејствување. Реферат за случувањата од 19 јули 1941 година…

Continue reading

Заврши Меморијалниот турнир Ч`крче во Пиперево

IMG_0252

Вчера, во Пиперево заврши единаесетиот Меморијален турнир во мал фудбал „Ч`крче“, што во спомен на младиот Славе Стојанов од Пиперево го организираат неговото семејство и другарите, . Од вкупно 13-те екипи во сениорска конкуренција најдобри беа „Цоби ламинат“ од Василево кои освен паричната награда за освоено прво место се закитија и со медаљи. Второ пласирани…

Continue reading

Дневен ред за 29-та седница на Советот на О.Василево

DSCN5467

Во вторник, 21.07.2015 година, со почеток во 12,00 часот Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 29-та Седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Квартален извештај за извршување на Буџетот за 2015 година за периодот од 01.01.2015 до 30.06.2015 година (К-1). 2. Квартален извештај за доспеани а неизмирени обврски на…

Continue reading

Честитка по повод Рамазан Бајрам од градоначалникот на општина Василево

DSCN7579

Градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојaнов по повод Муслиманскиот празник Рамазан Бајрам, на верниците од Исламска вероисповед им ја упати следнава честитка: Почитувани сограѓани, припадници на Исламската вероисповед! Од мое лично име и од име на општина Василево Ви упатувам најискрени честитки по повод големиот Муслимански празник Рамазан Бајрам со желба за добро здравје,…

Continue reading

Општина Василево ќе прска против комарци

, комарци

Се известуваат граѓаните на општина Василево, дека во сабота (18.07.2015 год.), во раните утринските часови во периодот од 05,00 до 08,00 часот, општина Василево ќе врши авионско прскање против комарци. Се предупредуваат сопствениците на пчелни семејства (пчеларите) да преземат соодветни мерки за заштита односно затварање на кошниците со пчели за време на прскањето и во…

Continue reading

Започна Илинденскиот турнир во Радичево

11403067_835362313186125_1811035668630998079_n

Од денес, 14.07.2015 год. па до крајот на месецов, во Радичево, во организација на МЗ и под покровителство на општина Василево, се одржува ноќниот турнир во мал фудбал „Илинден 2015“. Играорците од КУД „Илинден“ од Радичево – единственото активно културно уметничко друштво во општина Василево и нивните гости – играорците од с. Костурино, со сплет…

Continue reading

Меморијален турнир Ч`крче во Пиперево

Turnir

Вкупно 19 екипи од Пиперево и околните населени места, учествуваат на годинешниот Меморијален турнир во мал фудбал „Ч`крче“, што од 12.07 до 19.07 2015 година,  во спомен на младиот Славе Стојанов од Пиперево го организираат неговото семејство и најблиските пријатели. 13 екипи во сениорска и 6 во јуниорска конкуренција ќе се натпреваруваат на овој единаесетти…

Continue reading

СООПШТЕНИЕ за продажба на државно градежно земјиште

SAM_8455

Општина Василево, им соопштува на правните и физички лица, заинтересирани за купување на градежна парцела во КО Градошорци, м.в Гладно поле, дека рокот за доставување на Пријавите за учество во јавното наддавање за градежната парцела со КП 386, во КО Градошорци, м.в Гладно поле, е до 21.07.2015 година на следната интернет адреса: www.gradezno-zemjiste.mk. Парцелата е…

Continue reading