слајдер

Советот на О.Василево ја одржа 31-та Седница

DSCN8807

Без дискусии и забелешки, сите 12 предлози од дневниот ред на 31-та Седница на Советот на општина Василево беа усвоени. Програмите за работа на ООУ„Гоце Делчев“ Василево и ООУ„Атанас Нивичански“ Нова Маала за учебната 2015/2016 година, Програмата за работа на ЈОУДГ „Прва радост“ Василево за учебната 2015/2016 година, Годишните извештаи за работа на двете основни…

Continue reading

Покана за учество на Буџетски форум

DSCN8806

Почитувани сограѓани, Во четврток, 01.10.2015 година, со почеток во 18,00 часот, во големата сала на хотелот Мис Стон во Василево ќе се одржи првата сесија на Буџетскиот форум што општина Василево го спроведува во соработка со со Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) при Амбасадата на Швајцарија во Р.Македонија и Единицата за координација на…

Continue reading

Буџетски форум во општина Василево

DSCN8753

Општина Василево во соработка со Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) при Амбасадата на Швајцарија во Р.Македонија и Единицата за координација на форумите (ЕКФ), ќе спроведе Буџетски форум. Првата од вкупно шесте сесии, ќе се одржи во четврток, 01.10.2015 година, со почеток во 18,00 часот, во големата сала на хотелот Мис Стон во Василево.…

Continue reading

Општина Василево асфалтираше во индустриската зона

17

„Со асфалтирањето на улицата во индустриската зона го докажуваме нашиот континуитет и заложбите за инвестиции во индустриската зона односно за целата патна и комунална инфраструктура во индустриската зона со што на сите оние кои дошле во индустриската зона Василево, купиле своја градежна парцела и изградиле, да им овозможиме што посоодветни услови“ – изјави градоначалникот на…

Continue reading

Честитка по повод Курбан Бајрам

DSCN8666

Градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, по повод празникот Курбан Бајран, на своите сограѓани од Муслиманска вероисповед им ја упати следнава честитка: Почитувани сограѓани припадници на Муслиманската вероисповед Во овие денови кога го празнувате Курбан Бајрам, најзначајниот Муслимански празник, празникот кога родителите ги даруваат децата а домаќинќите ги полнат трпезите, празникот кога Вашите порти…

Continue reading

Градоначалникот Стојанов во Градошорци им го честиташе Курбан Бајрам на сограѓаните Муслимани

IMG_0639

Градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, во џамијата во Градошорци, веднаш по утринската молитва сабах-намаз со која верниците од муслиманската веросиповед го започнаа тридневното одбележување на Курбан Бајрам прв им го честиташе празникот. Во духот на овој најголем Муслимански празник присутните беа послужени со прехранбени производи донирани од општина Василево и здружението Али беј…

Continue reading

Дневен ред за 31-та Седница на Советот на општина Василево

DSCN5467

Во среда, 30 септември 2015, со почеток во 15,00 часот Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 31-ва Седница. За работа на седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Предлог-годишна Програма за работа на ООУ„Гоце Делчев“ Василево за учебната 2015/2016 година 2. Предлог-годишна Програма за работа на ООУ„Атанас Нивичански“ Нова Маала за учебната 2015/2016…

Continue reading

Стартуваше Курбан – Бајрамскиот турнир во мал фудбал

старт

Синоќа,  во населеното место Ангелци, во организација на невладината Али Беј од Градошорци и под покровителство на општина Василево започна Курбан – Бајрамскиот турнир во мал фудбал. Присутните ги поздрави градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов кој на учесниците им посака добро дружење, фер и коректно натпреварување и како што рече да победи најдобриот.…

Continue reading

Во недела започнува Курбан – Бајрамскиот турнир во мал фудбал

turnir

Во недела, 20.09.2015 година, со почеток во 18,00 часот, во организација на невладината Али беј од Градошорци и под покровителство на општина Василево започнува Курбан – Бајрамскиот турнир во мал фудбал. Натпреварите ќе се играат на повеќенаменското игралиште во Ангелци. Според информацијата од г-дин Билент Исинов, претставник од организаторот, за учество на турнирот пријавени се…

Continue reading

Општина Василево потпиша договор за изградба на три нови улици

DSCN8620

Градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, денес потпиша договор за асфалтирање на платото пред училиштето во Нова Маала и вкупно три улици од кои две во населеното место Градошорци и една во Нова Маала. Улицата што ќе се асфалтира во Нова маала е кај црквта и е со должина од 240 метри додека двете…

Continue reading