слајдер

Магистралниот пат М-6 во делот на општина Василево ќе се осветли

DSC_0150

Магистралниот пат М-6 во делот на општина Василево, односно делницата клучка Василево – клучка Градошорци – клучка Добрашинци набрзо ќе добие комплетно улично осветлување. Градежната оператива ангажирана од Јавното претпријатие за државни патишта деновиве врши градежни активности кои се состојат во ископ на ров покрај дел од магистралниот пат М-6 во делот на општина Василево…

Continue reading

Турското маало во Градошорци доби две асфалтирани улици

DSC_0180

Две улички во т.н Турско маало во Градошорци денес беа асфалтирани. „ Асфалтирањето на овие две улички е планирано со Програмата за изградба, реконструкција, уредување и заштита на локални патишта и улици и кон нив гравитираат околу шеесетина домаќинства, што значи на сите нив од денес им е решено едно големо прашање, “ рече градоначалникот…

Continue reading

Советот на општина Василево ги усвои кварталните извештаи на општината

DSC_0136

Кварталниот извештај за извршување на Буџетот (К-1), Кварталниот извештај за доспеаните а неизмирени обврски (К-2) и Кварталниот извештај за промените на состојбата на задолжувањето на општина Василево (K-3) сите за периодот од 01.01.2015 до 30.09.2015 година, беа усвоени на деншната редовна 32-ра Седница на Советот на општина Василево. Советниците ги усвоија и предложените измени и…

Continue reading

Дневен ред за 32-та Седница на Советот на општина Василево

DSCN5467

Во среда, 28.10.2015 година, со почеток во 13,00 часот Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 32-ра Седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Квартален извештај за извршување на Буџетот за 2015 година за периодот од 01.01.2015 до 30.09.2015 година (К-1). 2. Квартален извештај за доспеаните а неизмирени обврски на…

Continue reading

Општина Василево ја одржа Втората сесија од Буџетскиот форум

DSC_0192

Синоќа, во големата сала на мотелот Мис стон во Василево, општина Василево во соработка со Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) и Единицата за координација на форумите (ЕКФ), ја одржа Втората форумска сесија од Буџетскиот форум, на која како што рече градоначалникотна општина Василево г-дин Ванчо Стојанов, во изјавата дадена за медиумите, главна тема…

Continue reading

ПОКАНА за 2-ра Форумска сесија

DSC_0131

На 26.10.2015 година (понеделник) со почеток во 18,00 часот, во големата сала на мотелот Мис Стон во Василево, општина Василево во соработка со Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) при Амбасадата на Швајцарија во Р.Македонија и Единицата за координација на форумите (ЕКФ), ќе ја одржи Втората форумска сесија од Буџетскиот форум. Општина Василево упатува…

Continue reading

С О О П Ш Т Е Н И Е

S5003951

Во недела на 25 октомври 2015 год. во организација на општина Василево и Општинскиот одбор на Сојузот на борците од Струмица, по повод одбележувањето на 71-та годишнина од  формирањето на Првиот Околиски народноослободителен одбор за Струмица и Струмичко ќе се одржи традиционалниот марш до с.Варварица. Поаѓањето е во 08 часот од пред градскиот трговски центар…

Continue reading

Општина Василево ќе ја одржи Втората форумска сесија

DSCN8866

На 26.10.2015 година (понеделник) со почеток во 18,00 часот, во големата сала на мотелот Мис Стон во Василево, општина Василево во соработка со Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) при Амбасадата на Швајцарија во Р.Македонија и Единицата за координација на форумите (ЕКФ), ќе ја одржи Втората форумска сесија од Буџетскиот форум. На седницата ќе…

Continue reading

Подготовки за асфалтирање во Нова Маала

12144707_615299185274734_5677854991281662492_n

Локалната самоуправа Василево денес во населеното место Нова Маала, започна со подготвителни активности на терен каде набрзо треба да започне со асфалтирање на улица. Имено, екипа на ЈПКД „Турија“, Василево во чија надлежност е одржувањето на водоводната мрежа денес вршеше промена на цевка од водоводната линија како дел од подготовките за наредната активност –  асфалтирање…

Continue reading

Учениците од училиштата во Василево го одбележаа Светскиот ден на храната

2014-10-16 11.29.26

Учениците од двете основно општински училишта „Атанас Нивичански“ Нова Маала и „Гоце Делчев“, Василево и учениците од подрачни училишта во населените места, го одбележаа Светскиот ден на храната. Од храната подготвена и донесена од дома учениците во своите одделенија формираа трпези, каде потоа заедно ја дегустираа храната. Највесело беше на трпезата на првачиња каде сите…

Continue reading