слајдер

ОТЧЕТ на градоначалникот на општина Василево Марјан Јанев за периодот 2017 – 2019

FVG_3936_1-horz

Почитувани сограѓани! Зад нас се две години откако Вие ми ја дадовте довербата да  раководам и управувам  со општина Василево; две години во кои како прв човек на општината, секојдневно со целиот мој капацитет, заедно со мојот тим,  заедно со целата општинска администрација, секојдневно работам на реализација на проектите  кои значат подобар живот за сите…

Continue reading

ИЗВЕСТУВАЊЕ за Измена на терминот за пријавување учество на Новогодишно-Божиќниот турнир во мал фудбал, Василево 2019/2020

turnir

Почитувани, Од име на организаторот на Новогодишно-Божиќниот турнир во мал фудбал, Василево 2019-2020, Ве известуваме дека рокот за пријавување учество во турнирот и стартот на натпреварите се пролонгираат. Пријавувањето ќе трае до 20.12.2019 година до 16.00 часот, а почетокот на турнирот ќе биде наредниот ден, на 21.12.2019 година. Одредувањето на паровите за игра ќе се…

Continue reading

Свечена седница на Советот на општина Василево

LOGO, Opstina Vasilevo-horz

По повод 23-годишнината од конституирањето на Советот на општина Василево и оснивањето на ЕЛС Василево, во понеделник, 16.12.2019 Советот на општина Василево ќе одржи Свечена седница. Свои обраќања на седницата ќе имаат претседателот на Советот на општина Василево  Крсте Панев и  градоначалникот на општина Василево Марјан Јанев. Седницата ќе започне во 11,00 часот, а ќе…

Continue reading

Пријавување за Новогодишно-Божиќниот турнир во мал фудбал, Василево 2019/2020

turnir

По повод Новогодишно-Божиќните празници, во Василево,   покровителство на локалната самоуправа и градоначалникот Марјан Јанев  се организира  традиционалниот ноќен Новогодишно-Божиќен турнир во мал фудбал што ќе започне на 17-ти декември 2019 година. Пријавувањето започнува од 10.12. 2019 и ќе трае до 16.12.2019 година до 16.00 часот. Одредувањето на паровите за игра ќе се изврши на 16.12.2019…

Continue reading

Технички прием на прочистителната станица во с. Едрениково

naslov

Денес, во населеното место Едрениково, беше извршен технички прием и пробно пуштање во употреба на прочистителната станица за третман на отпадни води од домаќинствата, изградена во рамки на проектот „Управување со сливот на река Струмица“, кој го имплементира Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во партнерство со Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)…

Continue reading

Се асфалтираат три улици во Пиперево

naslov

Општина Василево асфалтира три улици во населеното место Пиперево во вкупна должина од 355 метри. Инвестицијата изнесува околу 1 150 000 денари, обезбедени од општинскиот Буџет. Улиците се на различни локации и со различни должини и тоа 165, 120 и 70 метри и ширина до околу 3,5 метри која зависи од постојната состојба и условите…

Continue reading

Општина Василево обезбеди средства за изградба на улица во индустриската зона

6_1280x960

Со околу 4,9 милиони денари обезбедени од Советот за рамномерен регионален развој  преку Центарот за развој на ЈИПР, општина Василево ќе гради улица во индустриската зона. Улицата се протега помеѓу објектите на Тритерол и Евромак и е со должина од 231 метар и ширина од 4,5 метри. „Стварањето услови за развој на локалната економија е…

Continue reading

Советот на општина Василево ги донесе Програмите за наредната 2020 година

naslov

Советот на општина Василево денес ја одржа редовната 28-ма седница на која ги утврди и усвои  Програмите за наредната 2020 година, кои ќе бидат инкорпорирани и реализирани во рамки на  Буџетот за наредната  година. Деветнаесетте Предлог-програми усвоени на денешната седница се: Предлог-програма за изградба и реконструкција на Детски градинки;  Предлог-програма за изградба и реконструкција на…

Continue reading

Општина Василево гради три улици во Пиперево

naslov

Локалната самоуправа Василево деновиве работи на изградба на три улици во населеното место Пиперево, кои се  планирани со годинешната Програма за изградба на локални патишта и улици.   Станува збор за улици во вкупна должина од 355 метри кои се на различни локации, и за чија изградба  општината од сопствениот Буџет обезбеди околу 1 150 000 денари.…

Continue reading

Дневен ред за 28-та седница на Советот на општина Василево

DSCN5467

На 29.11.2019 година (петок), со почеток во 12,00 часот, Советот на општина Василево ќе ја одржи  редовната 28-ма седница. За работа на седницата предложен е следниот дневен ред: Предлог-одлука за измена на распоредот на средствата на Буџетот на општина Василево за 2019 година; Предлог-решение за формирање на Комисија за изработка на Предлог-годишна програма за работа…

Continue reading