слајдер

Стариот пат Василево-Струмица се збогува со коцката

Vasilevo-Dobrejci

Денес, Јавното претпријатие за државни патишта изведуваше активности на асфалтирање на стариот пат Василево-Струмица, во делот од Добрејци до надвозникот кај Василево. Со тоа и последната делница од овој пат кој беше со коцка веќе е минато. Според информација од градоначалникот на општина Василево, Марјан Јанев, општина Василево до ЈП за државни патишта уште во…

Continue reading

Советот на општина Василево донесе одлука за кредитно задолжување на општината за набавка на возило за смет

DSC_1039_1280x851

На денес одржаната редовна 23-та седница, Советот на општина Василево донесе одлука за кредитно задолжување на општината заради набавка на специјално возило за собирање и транспорт на смет. Образложение за оправданоста за кредитното задолжување даде претседателот на Советот на општина Василево, Крсте Панев, кој појасни дека целта на набавката на новото возило е да се…

Continue reading

Во организација на општина Василево одбележан 19-ти јули

naslov

Денес, во организација на општина Василево, со полагање свежо цвеќе пред спомен плочата која се наоѓа на влезот во населеното место Радичево, беше одбележана историската средба на младите од Струмица и Радовиш која се случила на 19-ти јули 1941-ва година, на половина пат меѓу Струмица и Радовиш  во близина на населеното место Радичево. Пред 78…

Continue reading

Општина Василево потпиша договор со БРР за асфалтирање на улица во Добрашинци

brr4

Денес, на свечена церемонија во Владата на Република Северна Македонија , градоначалникот на општина Василево,  Марјан Јанев  и директорот на Бирото за регионален развој,   Рамиз Реџепи,  го потпишаа Договорот со кој на општина Василево од Бирото за регионален развој и се  одобруваат средства во износ од  3 000 000 денари  за реализација на проектот, Асфалтирање…

Continue reading

Второ авионско прскање против комарци

komarci

Почитувани сограѓани, Ве информираме дека второто авионско прскање против комарци на територијата на општина Василево, ќе се изврши  на 24.07.2019 година  година (среда) во периодот од 04,30 до 09,30 часот. Доколку временските услови не се поволни за спроведување на прскањето во планираниот термин, истото ќе се спроведе следниот ден односно на  25.07.2019 година во истиот…

Continue reading

Дневен ред за 23-та седница на Советот на општина Василево

sala na Sovet

Во петок на 19.07.2019 година, со почеток во 12,00 часот, Советот на општина Василево ќе ја одржи дваесет и третата седница. За работа на седницата предложен е следниот дневен ред: Предлог-Статут за измена на Статутот на општина Василево. Предлог-одлука за утврдување на приоритет на проект за набавка на Специјално возило за собирање и транспорт на…

Continue reading

Градоначалникот на пријателска Ташкупри од Р.Турција во посета на општина Василево

1

Денес, градоначалникот на општина Василево Марјан Јанев во својот кабинет оствари средба со својот колега Недрет Ѓулен (Nedret Gülen),   од општина Ташкупри, Р.Турција.  Според информацијата од градоначалникот Јанев на средбата се разговарало за продолжување на соработката меѓу овие две пријателски општини , која во иднина би требало  да резултира со конкретни проекти од кои бенефит…

Continue reading

Започна пријавувањето за меморијалниот турнир во мал фудбал Ч`крче во Пиперево

11111111

Ги известуваме љубителите на мал  фудбал дека започна пријавувањето за турнирот во мал фудбал   Ч`крче што се одржува во населеното место Пиперево.  Покровител на турнирот на општина Василево. Право на учество и пријавување на свои екипи имаат сите жители на Струмичкиот регион и пошироко. Пријавувањето е до 11.07.2019 година (четврток). Ждребањето ќе се изврши во…

Continue reading

Со средства од БРР општина Василево ќе асфалтира улица во Добрашинци

Ulica Dobrasinci

Општина Василево од  Бирото за регионален развој обезбеди 3 000 000 денари  за асфалтирање на улица во населеното место Добрашинци.  Вкупниот Буџет за реализација на оваа улица изнесува околу  5 200 000 денари.  Средствата за комплетна реализација во износ од околу 2 200 000 денари се обезбедени од општинскиот Буџет. Како што информираше градоначалникот на…

Continue reading

Општина Василево обезбеди 600 000 евра за изградба и реконструкција на локалната патна инфраструктура

naslov (1)

Со околу 600 000 евра обезбедени од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделието и руралниот развој, општина Василево ќе ја подобрува локалната патна инфраструктура преку реконструкција на постојнте и асфалтирање на нови патишта. Ќе се асфалтира дел од локалниот пат Чанаклија – Нова Маала во должина од 1 700 метри, со што овој локален пат…

Continue reading