слајдер

Формирање координативно тело за следење на најавеното невреме

DSCN5485

ЗАПИСНИК ЗА ФОРМИРАЊЕ КООРДИНАТИВНО ТЕЛО ЗАРАДИ СЛЕДЕЊЕ НА СОСОЈБАТА ЗА НАЈАВЕНОТО НЕВРЕМЕ На координативниот состанок беше договорено да се ангажираат пет лица вработени во општина Василево кои ќе ја следат состојбата на терен и ќе го известуваат градоначалникот за секоја настаната промена. Лицата се: – Митко Јанев бр.тел. 071/874-769 – Боби Величковски бр.тел.071/261-707 – Ацо Митев бр.тел…

Continue reading

Почина Илчо Колев, претседателот на Совет на општина Василево

kolev (1)

На 24.01.2015 ненадејно почина Илчо Колев, претседател на Совет на општина Василево. Колев е роден 1963, татко на две деца. Работеше во Министерството за Земјоделие. Во 2013 година беше избран за советник во Советот на Општина Василево, а иста година е изгласан и за претседател на Советот. Комеморативната седница ќе се одржи во недела, 25 јануари…

Continue reading

Се чистат каналите во општина Василево

DSCN5449

Во текот на денешниот ден, механизација ангажирана од Струмички слив ги привршува активностите на чистење на каналот што ги поврзува населените места Едрениково и Градошорци. Според информацијата добиена од градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов, оваа активност се спроведува во соработка со Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Р.Македонија кое, активноста на чистење…

Continue reading

Осветени водите во населените места на општина Василево

vasilevo-krst (2)

Денес, на големиот Христијански празник Богојавление –  Водици, во населените  места на општина Василево, согласно Православната вера и традиција беа осветени водите. Чинот на пуштањето на светиот крст во водите и нивното осветување беше проследено од бројни верници.  Општина Василево  и оваа година како и претходните,  за најсреќните – оние кои го фатија крстот, обезбеди…

Continue reading

Избрани најдобрите во спортот за 2014 година

kuglarkata janeva 1

Мери Јанева од Градашорци, актуелниот шампион во куглање на Македонија е избрана за спортист на Василево за 2014 година. Ваква одлука донесе општината која ги прогласи најуспешните во спортот за минатата година на завршницата од турнирот во мал фудбал. Епитетот за најдобар спортист , Јанева го доби заради својата доминација во куглањето во државата во…

Continue reading

Објава за отуѓување на градежно земјиште по пат на електронско јавно наддавање во општина Василево

transport-vrski

Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Македонија, предвидено со ЛУПД за хотелски комплекс на КП 1160 и 1162 во КО Владевци, донесен со решение број на 08-1991/1 од 07.10.2013 година со намена за изградба на хотелски комплекси, со компатибилни класи на намени Б1, В2, Д3 макс. До 40%, согласно…

Continue reading

Божиќна честитка од градоначалникот на општина Василево

van4o-stojanov1

Градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов, на своите сограѓани – припадници на православната вероисповед, по повод големиот Христијански празник Рождество Христово – Божиќ им упати честитка со желби за добро здравје, среќа, спокојство и духовен мир. Почитувани сограѓани, припадници на Православната вероисповед! Во деновите кога го славиме еден од најголемите Христијански празници, кога го…

Continue reading

Новогодишна честитка на градоначалникот Ване Стојанов

IMG_4899

Почитувани сограѓани! Крајот на календарската година е вообичаеното време кога ставаме црта под изминатите 365 денови, кога полека, студиозно, аналитички и сериозно се свртуваме кон секој изминат ден посебно и кога со должно внимание правиме рекапитулар на сите активности и содржини и на сите моменти кои оставија белег и по кои ќе ја паметиме годината…

Continue reading

Градоначалникот Стојанов ги израдува првачињата

podaroci (3)

Градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, денес,30.12.2014 год. во пресрет на Новогодишно – Божиќните празници, ги посети  училиштата во општината и на сите првачиња,  им подари новогодишни пакетчиња.  Со желби за многу здравје, безгрижно детство и успех и знаење им ја честита Нoвата 2015 година, а тие  на свој начин со насмевка и песнички…

Continue reading

Италијанска компанија сака да инвестира во општина Василево

vasilevo-investitor1

Градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов во петокот, 21.11. во неговиот кабинет оствари средба со г-дин Aлфонсо Пишители, од компанијата Натуралиа сри. (Naturalia sri), Натуралиа сри. е  компанија која се занимава со откуп и пакување на земјоделски производи. Господинот Пишители е бизнисмен и потенцијален инвеститор, заинтересиран за проширување на својот бизнис односно инвестирање во Р.Македонија. На…

Continue reading