слајдер

Советот на О.Василево ја одржаа 25-та Седница

DSC_0104

Завршните сметки на двете основни општински училишта „Атанас Нивичански“ и „Гоце Делчев“, беа усвоени на вчерашната 25- та редовна седница на Советот на општина Василево, на која беа донесни вкупно десет одлуки. Советниците беа усоглаени и со мнозинство од сите присуни ги донесоа одлуките за утврдување на приоритните проекти со кои општина Василево ќе аплицира…

Continue reading

Градинката „Прва радост“ во Василево започнува со работа

DSC_0002

„Од први април, градинката „Прва радост“ во Василево и практично започнува со работа, односно ги отвара вратите за згрижување и престој на најмалите жители на нашата општина – дечињата до седумгодишна возраст односно до тргнување во прво одделение“, рече градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов на прес конференцијата на која беше најавен почетокот со…

Continue reading

Дневен ред за 25-та Седница на Советот на О.Василево

DSCN5467

Во среда, 25.03.2015 година, со почеток во 15,00 часот, Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 25-та Седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Завршна сметка на ООУ„Гоце Делчев“, Василево за 2014 година. 2. Завршна сметка на ООУ„Атанас Нивичански“, Нова Маала за 2014 година. 3. Предлог-одлука за утврдување на приоритет…

Continue reading

Завршните сметки на дневен ред на 24-та седница

DSCN5930

Завршната сметка на Буџетот на општина Василево и завршните сметки на Јавните општински установи – детската градинка „Прва радост“ и комуналното претпријатие „Турија“, Василево, беа усвоени на одржаната  редовна 24 –та седница на Советот на општина Василево. Според завршната сметка, Буџетот на општина Василево вклучително со буџетите на единките корисници односно основните општински училишта и…

Continue reading

Дневен ред за 24-та Седница на Советот на О.Василево

DSCN5467

Во петок (13.03.2015 година) со почеток во 13,00 часот Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 24-та Седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Предлог-Олука за ослободување од плаќање на престојот во Јавната установа за деца – детска градинка „Прва радост“, Василево. 2. Предлог – Завршна сметка на Буџетот на…

Continue reading

Јавен повик за стручно оспособување за авто такси возач

objaven-povik-za-polaganje-na-ispit-za-sertificiran-taksist-222200

Општина Василево распишува јавен повик за пројавување на интерес за спроведување на стручно оспособување на кандидати за добивање на сертификат за авто такси возач. Во прилог огласот: Jaвeн повик за обука

Градоначалникот на средба со граѓаните на Добрашинци и Висока Маала

DSCN5847

Градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, синоќа, заедно со претседателот на општинскиот Совет, г-дин Дајанчо Ефтимов и директорката на ЈПКД „Турија“, г-ѓа Лела Митев остварија две одвоени средби со граѓаните на населените места Висока Маала и Доброшинци. Како што информираше градоначалникот Стојанов целта на овие средби била запознавање на граѓаните со активностите кои локалната…

Continue reading

Асфалтирано игралиштето во с. Седларци

DSCN5836

Во населеното место Седларци денес се асфалтираше повеќенаменското игралиште, кое се гради во центарот на селото веднаш до основното училиште. „ Во месец декември започнаа градежните работи на ова игралиште кое ќе го користат жителите на населеното место Седларци. Функцијата е повеќенаменска а и локацијата е соодветна бидејќи се наоѓа во центарот на селото и…

Continue reading

Дајанчо Ефтимов избран за претседавач со Советот на општина Василево

DSCN5793

Дајанчо Ефтимов советник од редовите на ВМРО ДПМНЕ на денешната редовна 23-та Седницаа избран е за нов Претседавач со Советот на општина Василево. Ефтимов доаѓа на местото на Илчо Колев кој на 24.01.2015 година ненадејно почина. Инаку, на Ефтимов ова му е втор мандат како член на Советот на општина Василево. На денешната Седница беше…

Continue reading

Дневен ред за 23-та Седница на Советот на општина Василево

DSCN5467

Во петок, 27.02.2015 година со почеток во 13,00 часот, Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 23-та Седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Донесување на заклучок за престанок на мандатот на член на Советот на општина Василево. 2. Верификација на мандат на член на Советот на општина Василево. 3.…

Continue reading