Новости

Општината ги санира улиците во с.Градошорци

Општина Василево денес вршеше санација на улиците во населено место Градошорци. Со денешната активност опфатени беа две улици и тоа  улицата покрај каналот и една од споредните улици на влезот од селото. Според информацијата од градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов кој на лице место го следеше текот на работите, ова е вообичаена активност…

Прочитај Повеке

Советот на општина Василево одржа Вонредна седница

Општина Василево во партнерство со грчката општина Серез ќе аплицира за средства од Интерег ИПА Програмата за прекугранична соработка Грција – Македонија 2014 – 2020, со заеднички проект – ваква одлука денес, донесе Советот на општина Василево на штотуку одржаната Вонредна седница. Проектот со наслов „Водоводна мрежа и интегрирана мрежа управувана преку далечински мерачи со…

Прочитај Повеке

Вонредна седница на Советот на општина Василево

Денес, 12.04.2016 година со почеток во 15,00 часот Советот на општина Василево ќе одржи вонредна седница со единствена точка на дневен ред: Предлог-одлука за давање согласност да се аплицира со проектот „Водоводна мрежа и интегрирана мрежа управувана преку далечински мерачи со цел мониторинг на квалитетот на водата и истекување на системот за водоснабдување со користење…

Прочитај Повеке

Заменик министерот Костадиновски во Василево

Заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство во Владата на Р.Македонија г-дин Ванчо Костадиновски,  денес во Василево,  оствари средба со претставниците на откупувачите и претставниците на земјоделските здруженија од оваа општина каде како што изјави заменикот министер се разговарало за актуелната состојба со откупот на зелката. „ Според информациите кои ги имаме од терен меѓутоа…

Прочитај Повеке

Градинката „Прва радост“ одбележа една година работење

Со приредба подготвена од дечињата, денес градинката „Прва радост“ од Василево одбележа една година од своето постоење. Дечињата за своите родители имаа подготвено приредба, при што на најубав начин преку песнички и рецитации покажаа како го минуваат времето во својата градинка и што се „Денес градинкаат празнува. Денес дечињата прославуваа, се забавуваа и искрено се…

Прочитај Повеке

Општина Василево потпиша договор за изградба на игралиште во с. Дукатино

Градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов и претставникот на градежната компанија „Жикол“ потпишаа договор за изградба на повеќенаменско игралиште во с. Дукатино. Според договорот вредноста на оваа инвестиција изнесува 3 100 000 денари и истите се обезбедени од Буџетот на општина Василево. Игралиштето ќе биде со стандардни димензии, оградено, осветлено и  опремено со реквизити…

Прочитај Повеке

Проектот „Спортот и семејните вредности“ во Василево

Спортската сала при ООУ „Гоце Делчев“ Василево денес беше местотото каде учениците заедно со своите родители и наставници, во рамки на проектот „Спортот и семејните вредности“ заедно спортуваа и се забавуваа. Овој проект, во кој сите беа победници и чија основна цел е да се промовира спортот и да се стимулираат граѓаните преку спортот и…

Прочитај Повеке

Општина Василево ќе посредува во вработување на своите сограѓани

Градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов денес во кабинетот оствари средба со претставници од компанијата „Џонсон контролс“  кои бараат работници за фабриката во Струмица. Како што информираше градоначалникот Стојанов, улогата на општината ќе биде еден вид посредување, односно проширување на информацијата за потреба од работници на оваа компанија низ населените места на општината како…

Прочитај Повеке

ООУ„Гоце Делчев“ – Василево, го одбележа Светскиот ден на поезијата

По повод Светскиот ден на поезијата, ученици – претставници од ООУ „Гоце Делчев“ Василево го посетија градоначалникот на општина Василево и му подарија честитка со една од личните творби, напишани токму по повод денешниот ден. Конкурсот на кој можеше да учествуваат сите заинтересирани ученици од ова училиште траел една недела, темата била слободна а заинтересираноста,…

Прочитај Повеке

Советот на општина Василево одржа вонредна седница

Завршните сметки на двете основни општински училишта „Гоце Делчев“ Василево и „Атанас Нивичански“ Нова Маала, завршната сметка на детската градинка „Прва радост“ како и Извештајот за работата и годишната сметка на ЈПКД„Турија“ за 2015 година, беа дел од предлозите на вчера одржаната Вонредна седница на Советот на општина Василево. По дискусијата главно околу Извештајот за…

Прочитај Повеке