Новости

Вонредна Седница на Советот на општина Василево

Денес, со почеток во 17,00 часот, Советот на општина Василево ќе одржи вонредна седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Давање согласност на Одлуката за покривање на загуба по годишната сметка и финансискиот извештај за 2015 година на Управниот одбор на ЈП „Турија“, Василево. 2. Давање согласност на Извештајот за работата…

Прочитај Повеке

Советот ја усвои завршната сметка на општина Василево

„Донесувањето на Завршната сметка на Буџетот на општина Василево беше една од најважните точки на дневнот ред. Можеме да кажеме дека сме задоволни бидејќи реализацијата на вкупниот Буџет на општина Василево за 2015 година е на едно задоволително ниво и изнесува околу 72%. Оваа реализација секако би била поголема доколку не беше ребалансот во септември…

Прочитај Повеке

Дневен ред за 38-ма Седница на Советот на општина Василево

Во понеделник, 14.03.2016 година, со почеток во 14,00 часот Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 38-ма седница . За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Предлог-завршна сметка на Буџетот на општина Василево за 2015 година. 2. Годишен извештај на општина Василево за 2015 година. 3. Предлог-одлука за одтуѓување на движни…

Прочитај Повеке

Општина Василево со поддршка за ПХВ проектот на Црвен крст

Волонтери од Црвен крст – Струмица денес го посетија градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов при што побараа и добија подршка за нивниот ПХВ – проект (Промоција на хумани вредности). Средства кои ќе бидат собрани наменети се за реновирање на просторијата во Центарот за трансфузициона медицина. Во рамки на проектот, како што информираа младите…

Прочитај Повеке

Повик за прибирање понуди за градежни работи

Република Македонија Проект за Подобрување на Општински Услугите – МСИП MSIP-IPA-NCB-010-16 1. Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development Business, со бр. 767, од 31 jануари, 2010 година (печатено издание) и објавена електронски на 06 jануари, 2010 година. 2. Република Македонија доби грант…

Прочитај Повеке

Во Василево започна државното првенство во одбојка за основци

Денес, во Василево, во спортската сала на ООУ„Гоце Делчев“, во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија и Агенцијата за млади и спорт и со поддршка на општина Василево започна државното првенство во одбојка во машка конкуренција за основци. Учествуваат вкупно шест екипи и тоа по една од ООУ „Никола Карев“ од Крушево, ООУ„Елпида…

Прочитај Повеке

Советот ја одржа 37-та Седница

Сите предлози од дневниот ред на денешната 37-ма редовна седница, беа усвоени од страна на советниците. Освен полугодишните извештаи на двете основни општински училишта „Гоце Делчев“ и „Атанас Нивичански“ кои беа донесени со 10 гласови „за“, советниците беа едногласни за останатите предлози. Без забелешки и дискусии беа донесени: Годишнниот план за обуки на административните службеници…

Прочитај Повеке

Василево – домаќин на државното првенство во одбојка за основци

Основното општинско училиште „Гоце Делчев“ од Василево, ќе биде домаќин на државното првенство во одбојка за основци, кое ќе се одржи од 03–ти до 05 –ти март оваа година. „Со оглед на тоа што минатата година бевме меѓу најдобрите во одбојка, во машка конкуренција на државно ниво, оваа година ни припадна честа да бидеме организатори…

Прочитај Повеке

Општина Василево започна со санација на селските улици

Општина Василево деновиве започна со активности за подобрување на селските патишта и улички. Прва на агендата е една од улиците во Нова Маала која води од излезот на ова населено место кон гробиштата. Конкретно се работи на нејзино проширување и рамнење. Според информациите од градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов, кој денес на лице…

Прочитај Повеке

Дневен ред за 37-ма Седница на Советот на О.Василево

Во понеделник, 29.02.2016 година, со почеток во 14,00 часот, Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 37-ма седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Годишен план за обуки на административните службеници од општина Василево за 2016 год. 2. Предлог-одлука за отпис и расходување на основни средства и ситен инвентар сопственост…

Прочитај Повеке