Започна со работа градинката „Прва радост“ Василево

Од денес започна со работа првата детска градинка во Василево, „Прва радост“. Возбудени, насмеани, помалку уплашени и по некое расплакано детенце, заедно со своите родители, утрово ги исполнија просториите на градинката, каде воспитувачки и негувателките честејќи ги со чоколадциња им посакаа добредојде. Од денес, сите тие заедно, започнаа да испишуваат една нова страница, чија содржина несомнено ќе остави траги кај сите учесници.

DSCN4511DSCN4523DSCN4421
Денешниот ден е прв ден во градинка не само за дечињата, туку и за нивните воспитувачки и негувателки, кои заедно со децата ја делат возбудата и радоста заради овој но и сите наредни денови во кои ќе се дружат, воспитуваат и другаруваат.
Успешна работа, многу насмевки, игра, забава, учење, дружење, среќни деца и задоволни родители се желбите кои утринава им ги упати градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов, при неговата посета на градинката.
Според информацијата од в.д директорката на градинката, г-ѓа Даниела Трајковска, во моментот се запишани педесетина дечиња кои утрово се згрижени во градинката.

DSCN4502DSCN4445
Капацитетот на градинката е 70 дечиња и запишувањето ќе трае се додека истиот не биде пополнет.
Градинката ќе работи од понеделник до петок од 06,00 до 17,00 часот.

DSCN4426DSCN4465DSCN4474DSCN4496DSCN4523DSCN4527DSCN4538DSCN4552DSCN4554DSCN4559

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail