Точно два месеци до манифестацијата Ден на празот

Точно два месеци ја делат општина Василево од одржувањето на манифестацијата Ден на празот, која годинава, наместо вториот викенд од месец ноември, ќе се одржи на 1-ви ноември.
Манифестацијата која започна како обид за промоција празот како градинарска култура и селото Градошорци како место во кое секое домаќинство произведува висококвалитетен праз, со текот на годините прерасна во препознатлив бренд со кој општина Василево се промовира не само во државата туку и во соседството, а Градошорскиот праз стана синоним за квалитетен градинарски производ од еколошки чисто поднебје.
Овие епитети, организаторот на манифестацијата, општина Василево, ќе ги потврди и годинава, на осмата по ред манифестација, Ден на празот, на која сите посетители имаат единствена можност да вкусат специјалитети подготвени со највкусниот, најквалитетниот и по својата ровкост познат Градошорски праз.

DSC00640

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail