слајдер

Фудбалскиот стадион во Василево, во одлична состојба

Градоначалникот на општина Василево славе Андонов, преку својот ФБ профил, https://www.facebook.com/vasilevo24, сподели информација и фотографии за состојбата на фудбалскиот стадион во Василево, за кој како што рече е во одлична состојба. „Фудбалскиот стадион во Василево повторно го доби посакуваниот лик! Доброто менаџирање со спортските објекти е мој императив од првиот ден од мојот мандат како…

Прочитај Повеке

И С П Р А В К А на Јавен оглас бр.05-817/1 од 04.07.2024 година

И С П Р А В К А на Јавен оглас бр.05-817/1 од 04.07.2024 година за избор на авто школи за обука на кандидати за теоретски и практичен дел кај млади лица од Општина Василево  Се врши исправка на техничка грешка  во Јавен оглас бр.05-817/1 од 04.07.2024 година за избор на авто школи за обука…

Прочитај Повеке

ЈАВЕН ОГЛАС за избор на авто школи за обука на кандидати за теоретски и практичен дел кај млади лица од Општина Василево

Согласно Програмата за измена и дополнување на Програмата за локален економски развој на подрачјето на oпштина Василево за 2024 година бр. 08-816/1 од 04.07.2024 година и врз основа на Буџетот на Општина Василево за 2024 година бр.08-1707/1 од 28.12.2023 година се објавува: ЈАВЕН ОГЛАС  за избор на авто школи за обука на кандидати за теоретски…

Прочитај Повеке

Општина Василево ќе субвенционира полагање возачки испит за млади лица

Градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, со директно обраќање преку медиумите ги сподели деталите за условите и начинот на кој младите од општина Василево кои до 31.12.2024 година ќе наполнат 18 години можат да  добијат субвенции за полагање возачки испит од Б категорија. Во продолжение е интегралниот текст од обраќањето на градоначалникот Андонов: Почитувани граѓани…

Прочитај Повеке

Советот на општина Василево одржа вонредна седница

Вчера, со почеток во 20,00 часот, Советот на општина Василево одржа вонредна седница со единствена точка на дневен ред,  Предлог-програма за измена и дополнување на Програмата за локален економски развој на подрачјето на општина Василево за 2024 година. Измените и дополнувањата на Програмата кои беа усвоени, поврзани се со Правилниците донесени на претходната 40-та седница,…

Прочитај Повеке

Вонредна седница на Советот на општина Василево

На 03.07.2024 година со почеток во 20,00 часот, во просториите на општина Вaсилево Советот на општина Василево ќе одржи вонредна седница со единствена точка на дневен ред: Предлог-програма за измена и дополнување на Програмата за локален економски развој на подрачјето на општина Василево за 2024 година.

Прием на најдобрите деветоооделенци кај градоначалникот на општина Василево

Градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, вчера во својот кабинет ги прими деветооделенците од двете основни општински училишта „Гоце Делчев“, Василево и „Атанас Нивичански“, Нова Маала, кои постигнале најдобри резултати и со своите успеси ги афирмирале своите училишта и општината. „Признание и парична награда за првенците на генерација од општинските основни училишта во Василево. Утрово…

Прочитај Повеке

Советот на општина Василево ја одржа 40-та Седница

Советот на општина Василево ја одржа 40-та седница чиј дневен ред на предлог на Претседателот на Советот Ристе Делијанов беше дополнет со шест нови предлози. Констатирање на оставка на членот на Советот на општина Василево Драгица Глигорова, Предлог-правилник за субвенционирање на млади лица од општина Василево за посетувањље на обуки за теоретски и практичен дел…

Прочитај Повеке

Пуштено во употреба игралиштето во с. Чанаклија

 Денес, во населеното место Чанаклија, градоначалникот на општина Василево Славе  Андонов и министерот за спорт Борко Ристовски, со сечење лента, на свечен начин го пуштија во употреба повеќенаменското игралиште во ова населено место. Во изјавата за медиумите градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, ја потенцираше неговата заложба околу вложувањето во спортот и спортската инфраструктура: „На…

Прочитај Повеке

Дневен ред за четириесеттата седница на Советот на општина Василево

На 01.07.2024 година (понеделник) со почеток во 20,00 часот, во просториите на Домот на културата во Василево, Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната четириесетта седница. За работа на седницата предложен е следниот дневен ред: Годишен план за вработување на ООУ„Гоце Делчев“, Василево за 2025 година; Предлог-програма за измена и дополнување на Програмата за…

Прочитај Повеке