слајдер

Започнува Street Basket – Владевци 2016

Вечерва, во с. Владиевци, општина Василево, со почеток во 20,00 часот, започнува четвртиот по ред турнир во улична кошарка Street Basket –  Владевци 2016. Натпреварувачкиот дел од турнирот ќе го отворат струмичките екипи Книжарница 5+ и Нипром. Следуват уште три натпревари и тоа: Авто парк Ване – Мебел Белакоција со почеток во 21,00 часот, Универзал…

Прочитај Повеке

Обезбедени средства за изградба на уште една улица

Градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов и претставник од Агенцијата за финасиска поддршка во земјоделието и руралниот развој потпишаа документ со кој АФПРЗЗ на општина Василево и одобрува средства во висина од 1 000 000 денари за изградба – продолжување на улицата од црквата до големото фудбалско игралиштето во населеното место Василево. Средствата се…

Прочитај Повеке

Започна пријавувањето за Street Basket- Владевци 2016

Од денес, 17.08.2016 год. започна пријавувањето за учество на турнирот во улична кошарка, Street Basket –Владевци 2016   истото ќе трае до вторник,  23 август,  до 20, 00 часот,  по што ќе биде извршено ждребањето со кое ќе се одредат паровите за игра. Според пропозициите котизацијата за учество изнесува  2 500 денари а бројот на играчите…

Прочитај Повеке

Потпишани договори за два капитални проекти

Изградба на мост на Сушевски порој и изградба на пешачка патека во с. Владиевци се двата нови проекти со вкупна вредност од околу 3,3 милиони денари,  за чија реализација денес општина Василево ги потпиша договорите со фирмите изведувачи. „Денес во просториите на општина Василево беа потпишани два договори за реализација на уште два капитални објекти…

Прочитај Повеке

Помош од општина Василево за настраданите од невремето

Денес, на вонредна седница, Советот на општина Василево донесе одлука за доделување финансиска помош  во висина од 100 000 денари за настраданите од невремето што го погоди Скопје и околината на 06 август. „Сочувствуваме со граѓаните кои беа погодени од невремето и како општина доделувајќи ги овие финансиски  средства сакаме да ја изразиме нашата хуманост…

Прочитај Повеке

Вонредна седница на Советот на општина Василево

Денес, 08.08.2016 година, со почеток во 14,00 часот Советот на општина Василево ќе одржи вонредна седница. Единствена точка на дневниот ред на денешната седница е: Предлог-одлука за доделување финансиски средства за солидарност од невремето што го погоди градот Скопје и околината на 06 август 2016 год. Седницата ќе се одржи во просторите на Домот на…

Прочитај Повеке

Советот на општина Василево ги усвои кварталните извештаи

 На денешната, редовна 42-ра Седница на Советот на општина Василево, советниците ги усвоија сите 14 предлози од дневниот ред меѓу кои беа и Кварталните извештаи за реализацијата на Буџетот на општина Василево за периодот 01.01.2016 до 31.06.2016 година. Според извештајот,  извршувањето на Буџетот на општина Василево (консолидиран) вклучително со единките корисници односно заедно со двете основни…

Прочитај Повеке

Општината потпиша договори за три нови проекти

Денес, градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов потпиша  договори за три нови проекти: улица во с. Седларци, улица во с.Василево за пристап до регионалниот пат Василево –  Струмица и договор за изработка на проектна документацја – основен проект за изградба на филтер станица за прочистување на вода за пиење за населените места Доброшинци, Нова…

Прочитај Повеке

Асфалтирана пристапната улица во индустриската зона Градошорци

 „Денес завршуваме со реализација на уште еден капитален проект за општина Василево, проект кој е од витално значење не само за граѓаните на општина Василево  туку и за сите оние кои имаат свои градежни парцели во третата индустриска зона во Василево“ изјави градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов, при денешната  посета на улица 5…

Прочитај Повеке

Дневен ред за 42 Седница

Во среда на 27.07.2016 година со почеток во 12,00 часот Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 42 седница. За работа на седницата предложен е следниот дневен ред: Годишен извештај за работата на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион за 2015 година. Правилник за измена и дополнување на Правилникот за систематизација на работните…

Прочитај Повеке