Пожар во месноста Врчви, општина Василево

DSC_0272_1024x681

Во општина Василево, на потегот меѓу населените места Ангелци, Градашорци и Едрениково, во месноста Врчви од пред неколку часови, има активен пожар. На лице место се припадниците на ТППЕ Струмица, кои работат на негово гасење и  спречување на понатамошно ширење.   Според информацијата од терен, опжарени се околу 5 ха, главно лозов насад во приватна сопственост и сува трева и грмушки. Пожарот, „потпомогнат“ од моменталниот ветер има тенденција за ширење кон населеното место Седларци.

На лице место беше и градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов, кој изрази загриженост за состојбата и осуда за чинот на палење чии последици и обем  допрва ќе се утврдуваат.

DSC_0256_1024x681 DSC_0259_1024x681 DSC_0262_1024x681 DSC_0265_1024x681 DSC_0269_1024x681 DSC_0274_1024x681

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail