Соопштенија

Рокот за пријавување кандидати за Попис 2021 продолжен до 25.08.2021

Logo_mk_stat

Почитувани, Од Државниот завод за статистика на РСМ известуваат дека рокот за пријавување кандидати за реонски инструктори и попишувачи е продолжен до 25.08.2021 година. Во продолжение може да го погледнете Известувањето добиено од Државниот Завод за статистика: 20210818_152853

Рокот за пријавување кандидати за попишувачи и инструктури повторно продолжен

Logo_mk_stat

Рокот за пријавување кандидати за попишувачи и инструктори за спроведување на пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, 2021 година, е продолжен и истиот ќе трае до 17.08.2021 година. Во продолжение е официјалното Известување од Државниот завод за статистика. Известување

Распоред за ревакцинација на терен

3

  Ги известуваме граѓаните на населените места во општина Василево, кои се вакцинираа во своите населени места дека ревакцинацијата ќе се врши по следниот распоред: Дата Населено место 18.08.2021 Василево 19.08.2021 Ангелци, Градашорци 20.08.2021 Седларци, Едрениково 23.08.2021 Владевци 24.08.2021 Сушево 25.08.2021 Дукатино, Радичево 26.08.2021 Висока Маала 27.08.2021 Нова Маала, Добрашинци 30.08.2021 Чанаклија, Пиперево Локациите и…

Continue reading

Проект за поврзување на локалните патишта – Mеханизам за жалби и поплаки

meanizam-za-zalbi-3001

Во рамките на Проектот за поврзување на локални патишта кој се реализира од страна на Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска банка, Општина Василево аплицираше со три проекти: Реконструкција и ревиталитализација на локален пат од Ново Владевци до Старо Владевци со должина од 1,741,0м,  Изградба на улица во село Градошорцисо должина од 432,0м, и…

Continue reading

Нормализирано водоснабдувањето во Василево, Ангелци и Градашорци

вода

ЈПКД „Турија“, Василево ги известува граѓаните од населените места Василево, Ангелци и Градашорци, дека состојбата со водоснабдувањето е нормализирана, поради што и покрај вчерашната најава за рестрикции, водоснабдувањето  денес ќе се одвива нормално и без прекин. Од ЈПКД „Турија“  упатуваат апел до водокорисниците за најрационално користење на водата со цел во текот на овој период,…

Continue reading

СООПШТЕНИЕ за прекин на водоснабдувањето во Василево, Ангелци и Градашорци

вода

ЈПКД „Турија“, Василево ги известува корисниците на вода од регионалниот водоснабдителен систем Ташли Баир , дека   во деновите   09 и 10.07.2021 година (петок и сабота), во периодот од 13,00 часот до 17,00 часот ќе има прекин во водоснабдувањето.  Прекинот се однесува за населените места Ангелци и Градашорци кај кои прекинот ќе биде делумен и за…

Continue reading

ИЗВЕСТУВАЊЕ за теренска COVID-19 вакцинација по населените места

3

Ги известуваме граѓаните на населените места во општина Василево дека во периодот од 27.07.2021 до 09.08.2021 година, ЈЗУ Здравствен дом Струмица ќе спроведе теренска COVID-19 вакцинација по населените места. Вакцинацијата ќе се спроведува според следниот план: Р.бр. населено место датум час место/локација каде што ќе се спроведува вакцинацијата  1. Василево 27.07.2021 08,00 –  12,00 спортска…

Continue reading

СООПШТЕНИЕ од ЈПКД „Турија“, Василево за прекин во водоснабдувањето

вода

ЈПКД„Турија“, Василево ги известува граѓаните на населеното место Василево, корисници на вода од регионалниот систем за водоснабдување, дека утре, 10.06.2021 година, во периодот од 10,00 до 13,00 часот ќе има прекин во снабдувањето со вода.  Причината за прекинот, како што информираат од ЈПКД„Турија“ е извршување на работни активност на водоводната мрежа и   апелираат  до граѓаните…

Continue reading

Радичево и Дукатино се вклучуваат во организираното собирање на отпад

kontenjeri

Населените места Радичево и Дукатино, со одлука на УО на ЈПКД „Турија“ и Одлука на Советот на општина Василево, од месец јуни,  се вклучуваат во задолжителното организирано собирање на отпад од домаќинствата. Отпадот ќе се собира од страна на комуналното претпријатие „Турија“,  Василево, кое поседува дозвола за собирање и транспортиње на отпад. Отпадот ќе се подига секоја…

Continue reading

Заврши ремонтот на филтер станицата Ташли Баир

филтер станица

ЈПКД„Турија“, Василево  заврши  со ремонтот на филтер станицата на Ташли Баир. Според информацијата од директорот на комуналното претпријатие Зоран Ѓоргиев, активностите се одвивале согласно планот и предвидената динамика.   Активниот јаглен кој служи за филтрирање на водата  бил заменет во сите пет филтри без притоа да биде нарушено редовното снабдување  на граѓаните со чиста вода за…

Continue reading