Стојанов оствари средба со претставници од ТИКА

vasilevo-tika

stojanov-tika-1

На средбата во кабинетот, разговарано е за досегашната соработка на ТИКА со општина Василево и за можностите истата успешно да продолжи и во иднина. Претставниците од ТИКА во придружба на градоначалникот Стојанов и членот во советот на општина Василево, г-дин Билент Исинов ги посетија Турските гробишта во с. Градошорци, кои пред извесно време благодарение токму на донацијата од ТИКА и соработката со општина Василево добија ограда. Притоа се сретнаа со жителите од ова населено место кои го изразија своето задоволство од реализираното и се заблагодарија за донацијата и успешната соработка. На агендата на гостите од ТИКА беше и населеното место Висока Маала кое е населено исклучиво со Турско население.

stojanov-tika-3

stojanov-tika-4

 

На лице место и во непосреден разговор со жителите од ова населено место претставниците од ТИКА се запознаа со условите во кои живеат, се информираа за нивните потреби и ги слушнаа нивните барања. „Дојдовме со добра мисла, видовме се и си одиме со добра волја“, им порача г-динот Теоман Тирјаки на жителите на Висока Маала.
Асфалтирање на патот што води низ селото и изградба на игралиште беа главните барања на овие жители.
Соработката на општина Василево и ТИКА продолжува и во иднина а прашањето во врска со тоа кои и какви заеднички проекти ќе се реализираат во иднина ќе продолжат на наредната средба, која како што се договорија со градоначалникот Стојанов ќе биде во Скопје, во седиштето на ТИКА.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail