Се реализираше првото прскање против возрасни комарци

naslov

Синоќа, низ населените места на општина Василево,  беше извршено прскање против возрасни комарци. Ова е првото од трите планирани прскања и e реализирано  по земјен пат. Во наредниот период ќе се реализираат уште две прскања за кои граѓаните навреме ќе бидат имформирани за да можат да ги заштитат пчелните семејства со преземање на соодветни мерки.

Прскањето е организирано во соработка со Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, кој согласно Одлуката на Советот за развој на Југоисточниот плански регион, оваа активност ја организира и реализира во сите десете општини во Југоисточниот регион, односно на површина од  5376 ха.

2 6

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail