Градоначалникот на општина Василево во Дукатино, по повод Спасовден

44

„Нашиот македонски народ со право може да се гордее со една богата култура и традиција, која е создавана со векови и постојано се надградува и се пренесува. Заедно со граѓаните во Дукатино по повод празникот Вознесение Христово – Спасовден!“ Нека е за многу години!,  напиша на својот ФБ профил https://www.facebook.com/vasilevo24, градоначалникот на општина Василево,  Славе Андонов, кој синоќа, во пресрет на празникот беше во насленото место Дукатино.

Празникот Спасовден – Вознесение Христово е селска слава во ова населено место чие празнување традиционално започнува во предвечерјето на празникот, со општонароден собир во дворот на црквата Св.Спас.

1 3

8

7 6

 

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail