Градоначалникот Марјан Јанев во посета на општина Корено Аусонио, Р.Италија

LOGO, Opstina Vasilevo-horz

Градоначалникот на општина Василево Марјан Јанев од денес, 18.05.2018 год.  до 21 мај,  на покана на неговиот италјански колега Доменико Корте е во посета на општина  Корено Аусинио, Р.Италија. Поводот  е комеморативна церемонија што се одржува по повод 74-годишнината од воените случувања во Корено Аусонио.

Како што стои во поканата посетата ќе биде искористена за зацврстување на соработката меѓу двете општини, која започна пред околу две години како  и  за изнаоѓање можности за активирање на   европски финансирања во повеќе области.

Заедно со градоначалникот Јанев во посета на Корено Аусонио е и Васил Коцев- раководител на подрчаната единица при Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство,  Струмица.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail