Известување за жителите од населено место Нова Маала

3

Почитувани граѓани,

Ве известуваме дека во периодот од 28.10.2019 (понеделник) до 31.12.2019 година (крајот на оваа календарска година)  во Вашето населено место ќе се изведуваат градежни работи на улицата која води до резервоарот.

Работите ги изведува фирмата ДПТУГ ДИКОР, а инвеститор е општина Василево.

Ве известуваме дека во најголемиот дел од периодот додека се изведуваат градежните активности,  улицата ќе може да се користи без поголеми застои или проблеми. Во исклучителни ситуации, за чии термини дополнително ќе бидете информирани, ќе може да ја користите другата улица која исто така води до резервоарот.

Целта на реализацијата на овој проект е подобрување на квалитетот на животот на месното население.

Имајки го предвид крајниот  ефект и бенефитот од реализацијата на овој проект се надеваме на разбирање и фер однос и комуникација со сите засегнати жители.

За сите дополнителни информации, општина Василево Ви стои на располагање. За сите дилеми и прашања моше да се обратите на телефонскиот број 070 598 748 кај градоначалникот на општина Василево Марјан Јанев.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail