Пријавување за Новогодишно-Божиќниот турнир во мал фудбал, Василево 2019/2020

turnir

По повод Новогодишно-Божиќните празници, во Василево,   покровителство на локалната самоуправа и градоначалникот Марјан Јанев  се организира  традиционалниот ноќен Новогодишно-Божиќен турнир во мал фудбал што ќе започне на 17-ти декември 2019 година.

Пријавувањето започнува од 10.12. 2019 и ќе трае до 16.12.2019 година до 16.00 часот.

Одредувањето на паровите за игра ќе се изврши на 16.12.2019 во 17.00 часот во просториите на Спортска сала во Василево

Котизацијата за учество изнесува 5000 денари.

Според правилата, екипите треба да бројат од 6 (шест) до максимум 10 (десет) играчи, со право на учество во својот состав до  најмногу 2(двајца) професионални играчи.

Вкупниот награден фонд изнесува 200 000 денари.

Натпреварите ќе се играат во спортската сала на ООУ„Гоце Делчев“ во Василево,  со почеток од 18.00 часот.

За пријавување учество и дополнителни информации заинтересираните треба да се обратат кај организаторите на турнирот на еден од следните телефонски броеви 071 239 344 и 076 404 090.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail